Naturvetenskapliga fakulteten i media

Nedan hittar du ett urval pressklipp med aktuella naturvetenskapliga nyheter.

Aktuella pressklipp

Ocean Acidification May Encourage Sharks To Swim Longer Durations

[2014-09-18] Fredrik Jutfelt and a catshark.

[Science 2.0]

Fyraårigt projekt söker svar på om hummer och havskatt kan odlas på Västkusten

[2014-09-18] Kan det vara möjligt att odla hummer och inom två-tre år få ätstorlek på denna?

[Lysekilsposten]

Global Warming Changes the Way Sharks Swim

[2014-09-17] Sharks exposed to ocean water acidified by too much carbon dioxide alter their behavior, swimming in longer spurts than sharks in

[Discovery News]

Climate Change Affects Shark Swimming in Strange Way

[Yahoo! News]

Fattas bara en kristall

[2014-09-17] Att doktorera i strukturbiologi är spännande, utmanande och utvecklande, men också tålamodsprövande, skriver Jennie Sjöhamn.

[Kemivarldenbiotech.se]

Sharks found to exhibit altered swimming behavior when exposed to more acidic water

[2014-09-17] (Phys.

[Phys.Org]

Femtio år med havet

[2014-09-16] Tjärnö gör avtryck.Vid den djupa Kosterfjorden och mitt i Sveriges artrikaste havsområde ligger Lovéncentret Tjärnö.

[Göteborgs Universitet]

Tropiska fiskar invaderar Atlanten

[2014-09-15] Den giftiga och glupska drakfisken utökar sina revir längs USA:s kust.

[Vetenskap - Nyheter SVT.se]

Miljövänlig båtfärg minskar havstulpaner

[2014-09-14] Havstulpaner på båtbottnar är ett känt problem. Nu kan forskarna ha hittat ett mer miljövänligt sätt att undvika påväxt.

[SVT Västnytt - Nyheter]

Studenter vid Göteborgs universitet och KTH vinnare i uppsatstävling om livslångt lärande

[2014-09-11] De två vinnande bidragen är “Leading learning: A managerial perspective on promoting team learning in a software development company”

[Mynewsdesk]