Naturvetenskapliga fakulteten i media

Nedan hittar du ett urval pressklipp med aktuella naturvetenskapliga nyheter.

Aktuella pressklipp

Tråkig natur kan också ses som Gud

[2014-07-03] Göteborg/TT Några förklarar att de möter Gud när de är ute i naturen, andra gäspar och tycker bara den är tråkig.Vi har alla ett förhållande till naturen, på något sätt.

[Vestmanlands Läns Tidning]

Algolja som biobränsle ett framtida drivmedel

[2014-07-03] Samarbete gav vinst i Sveriges största tävling för den som vill utveckla sin affärsidé och starta företag. Forskare vid Göteborgs universitet har nu tillsammans med affärsutvecklare från Chalmers framställt en algolja som kan användas som biobränsle.

[Göteborgs Universitet]

Har träd en själ?

[2014-07-03] ”Faith in nature” – tro på naturen – står det på min schampoflaska. Enligt texten på etiketten är schampot ”naturligt”, det innehåller inga färgämnen eller giftiga tillsatser. När jag googlar på ordet ”naturligt” får jag 2,4 miljoner träffar.

[Dagen]

SWERUS-C3 avreser till Arktis på isbrytaren Odens tjugonde polarforskningsexpedition

[2014-07-02] I Tromsö i Norge inleds 6 juli den internationella forskningsexpeditionen SWERUS-C3, ett svensk-rysk-amerikanskt samarbete med forskningsledning från Stockholms universitet .

[Cision]

Farliga krabban siktad i Fjällbacka Gudrun Rylander: "Klorna var jättestora och lyste i gulrött".

[2014-07-02] Den farliga blåskrabban är redan här. "Jag såg en blåskrabba i Källviks hamn i Fjällbacka i fredags", säger Gudrun Rylander till GP.

[Göteborgs-Posten]

Krabbmetande barn, hör upp! När jag var liten älskade jag att fiska krabbor. Jag låg med ett... »

[2014-07-02] När jag var liten älskade jag att fiska krabbor.

[Allers]

Ny bok om naturens roll i människors vardag

[2014-07-02] Nyutkomna boken Naturen för mig handlar om hur människor förhåller sig till naturen idag. En av två huvudredaktörer är Katarina Saltzman, forskare vid Göteborgs universitet.

[Expertsvar]

Krabbfiskande barn kan hjälpa forskare

[2014-07-02] Forskare på Göteborgs universitet efterlyser nu hjälp från krabbfiskande barn. De misstänker nämligen att två asiatiska krabbarter penselkrabban och blåskrabban kan ha invaderat både Hallandskusten och resten av västkusten.

[P4 Halland - Sveriges Radio]

Marinforskare: Krabbfiskande barn får gärna leta efter udda krabbor

[2014-07-01] Forskare vid Göteborgs universitet befarar att asiatiska krabbor håller på att etablera sig på västkusten.

[P4 Väst - Sveriges Radio]

Giftigt plastskräp hotar livet i havet

[2014-07-01] 8 000 kubikmeter plast flyter omkring i Skagerrak just nu. Bland annat i fjordarna kring Uddevalla, Orust och Tjörn, där stora mängder med små plastpellets sprids ut i havet från plastindustrin.

[P4 Väst - Sveriges Radio]