Naturvetenskapliga fakulteten i media

Nedan hittar du ett urval pressklipp med aktuella naturvetenskapliga nyheter.

Aktuella pressklipp

Blå krabbor trivs i Onsala Att fiska upp en blå strandkrabba är en trofé, rapporterar läsare.

[2014-08-19] De mystiska blå strandkrabborna i Göteborgsområdet är väl kända av lokala krabbfiskare.

Mer nys för allergiker

[2014-08-19] Den besvärliga pollensommaren är kanske inte över än.

[SVT Nordnytt]

Faran inte över för pollenallergiker

[Skaraborgsbygden]

Faran är inte över för pollenallergikerna Om vädret slår om kan det komma pollen från växter som blommar sent.

[2014-08-19] Än är det för tidigt för svenska allergiker att kunna dra ett andetag av lättnad. Den besvärliga pollensommaren är kanske inte över än.

Faran inte över för pollenallergiker - Inrikes

[2014-08-19] 2014-08-19 06:04:00 STOCKHOLM. Än är det för tidigt för svenska allergiker att kunna dra ett andetag av lättnad.

[Skånska Dagbladet]

Jättemanet hittad i Fjällbacka

[2014-08-18] En jättemanet, som ska vara en av de största som hittats i svenska vatten, flöt i helgen i land i Fjällbacka skärgård på Västkusten.

[Skärgardsbryggan]

Mystiska krabbor fångade i Onsala Göteborgs universitet jagar krabbor efter mystiska fynd i Onsala.

[2014-08-18] I sommar har det kommit in sex rapporter om blåfärgade strandkrabbor i Göteborgsområdet. Sådana krabbor ska inte finnas.

[Göteborgs-Posten]

Inga blåskrabbor – men blå strandkrabbor Göteborgs universitet jagar krabbor efter mystiska fynd i Onsala.

Halvtid för polarforskningsexpedition

[2014-08-18] Första etappen av den internationella polarforskningsexpeditionen SWERUS-C3 närmar sig sitt slut.

[Stockholms Universitet]

Priser till ung kemist

[2014-08-18] Kemisten Alavi Karim, som är forskarstuderande vid Göteborgs universitet, har under sommaren fått ta emot två priser för sin forskning.

[Göteborgs Universitet]